13 Mayıs 2010 Perşembe

tecavüz ve toplum

Sınavdan çıkmış uykusuz bünyenin anlatılan bir olay karşısında dayanamayıp yazdıklarıdır. Bu yazı sizin duymaktan hoşlanmadığınız durumları içerebilir.Yazı bir bütünlük içermez!!! Rahatsızlığınız kaale alınmayacaktır şimdiden okumadan kaçıp gidebilirsiniz.

Bir arkadaşım anlatıyor. Anne 11 yaşındaki oğlunun kadınlar tuvaletine girmesi uygun olmayacağından kendisi tuvalete giderken oğlunu da erkekler tuvaletine yolluyor. Kadın çıktıktan sonra bir süre oğlunu bekliyor. Yarım saat geçmesine rağmen oğlunu göremeyen kadın içeri giren bir adama durumu açıklıyor ve oğlunun içeride olup olmadığını kontrol etmesini rica ediyor.
SONUÇ : Çocuk, İstanbul'da hepimizin bildiği alışveriş merkezlerinden birinin tuvaletinde tecavüze uğramış ve utancından çıkamamıştır.

Anlatılan hikaye doğrudur değildir bilemem. Tek bildiğim bunun gibi yüzlerce hikayenin çok namuslu ülkemizde pek çok çocuk kadın kız tarafından yaşandığı.

Tecavüz ... Günlük yaşamımızın her alanında ortaya çıkan bir unsur aslında. Sırada önüme geçen adam, otobanda 40 km hızla sol şeridi kullanan sürücü, pazarda komşusunun yöneldiği paçavraya atlayan teyze vs vs vs. Bunlarla başlayıp inanılmaz boyutlara ulaşan bir unsur tabii. Bence hertürlüsü aşağılık olmakla birlikte bir bebeğe bile cinsel obje gözüyle bakabilen insanların psikolojisini düşünmek ürpertici geliyor.
Gerçi toplumuzda aslında yaşanması ayıp kabul edilen cinsellik keçiye bile dert olmuş durumda.

Tecavüzcü Coşkun'la büyürken çok şey öğrenmiş bir toplumuz anlaşılan.
Ama olur mu ? elhamdürillah müslümanız!!!Haşaaaa!

Bir de tecavüz edilen utanır biz de. Nasıl bir mantıksa pasiflerin utanmasını sağlamak gibi bir yapımız vardır. Kadın dayak yer kocasından utanır, tecavüze uğrar utanır, dolandırılır utanır,aldatılır utanır.
Bizde kötü olaylarda pasif olan utanır arkadaş .
Bizde hırsızın suçu yok!

Tüm bunlar yaşanır ama yaşanmaz bir de. Yasaktır konuşmak. Tecavüze uğrayan kız öldürülür kimi illerde, aldatılan adamla dalga geçilir, dolandırılan esnaf amma da salak olur, dayak yiyen kadın da kesin haketmiştir zaten. Konuşulmaz ama fısır fısır tartışılır olayı yaşayanların yokluğunda.
Kadın namustur mesela, erkeğin ne olduğu henüz çözülemedi.

Yazıdan yaniii evet bence çok haklı, hemen gidip herkese vereyim modundaki kızlar, dur ben çok bi s...i bir adam olayım anlayışına sahip erkekler bak ben haklıyım yorumunu çıkaradursun onlara ise şunu belirtmek isterim: İnsanın kendine duymadığı saygıyı kimse ona sağlayamaz tercihiniz buysa yolunuz açık ola :).

Olay X,Y,Z kalıplarında olmak değildi. Olay geleneksel ya da avrupai olmak hiç değildi. Olay insan olabilmekti baştan sona...Toplumca bunu kaçırmış olmalıyız.
Saygılar

(06/05/2010)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder